Beautiful Romania – Ceahlau Massif/ Masivul Ceahlau (Ro)

I’ve been sharing this series about my country from the day a star blogging and maybe if you follow my blog, I made you consider Romania your next destination.

Today I’m going to talk about a well-known massif in Romania, Ceahlau (1907 m altitude). Last year I climbed up Ceahlau and was a great experience, this post is going to be in Romanian but I let the photos speak for you.

Untitled-2

Prima data cand am urcat pe munte a fost la varsta de 10 ani, tinta: Vf. Pietrosul Rodnei (2.303 m), mi-a placut la nebunie sa urmaresc traseul, sa observ cum vegetatia se schimba si, bineinteles, sa fiu in varful muntelui.

Anul trecut am urcat pentru prima data pe Ceahlau (1907 m), judetul Neamt, si marturisesc ca a fost superb, asa ca daca sunteti interesati aceasta postare este pentru voi.

Plecarea a fost din statiunea Durau, alegand sa mergem pe traseul cu banda rosie, aproximativ 3h: Statiunea Durau – cabana Fantanele – Piatra Lata – Panaghia – sub Varful Toaca – cabana Dochia. Mai multe detalii despre traseu gasiti aici.

romania (2)

Dificultatea este medie dar nu o sa mai luati in considerare acest aspect cand veti fi absorbiti de peisaj. Odata trecuti de Panaghia traseul va fi mai simplu, iar cand ajungeti in apropierea Varfului Toaca (1904 m) veti simti ca sunteti “in varf de munte”.

Vf Toacaromania (3)

Am ales sa innoptam la cabana Dochia, care, spre surprinderea mea, arata foarte bine (comparativ cu imaginile de pe site), renovata, curata si ingrijita. Detalii despre preturile cabanei gasiti aici. Peisajul este absolut superb, in timp ce savurezi o ciorba sau o cana cu ceai observi si Vf. Ocolasul Mare (1907 m).

Privelistea de la cabana Dochiaromania (4)

In apropiere se afla si o manastire de calugari de unde poate fi vazut un apus minunat.

A doua zi am ales traseul cruce rosie, aproximativ 5h: cabana Dochia – Jgheabul lui Voda – Poiana Saiusului – Cascada Duruitoarea – Poiana Viezuri – Statiunea Durau. Mai multe detalii despre traseu gasiti aici.

romania (7)

Dificultatea este medie, dar din punctul meu de vedere mi s-a parut usor de coborat.

romania (6)

La cascada Duruitoarea va trebuie sa faceti un popas, merita. Poate va intrebati de ce a fost numita Duruitoarea, ei bine datorita zgomotului si pot confirma.

romania (1)

Va recomand sa urcati macar o data pe Ceahlau si sa admirati patrimoniul nostru natural. Daca sunteti mai aventuristi este loc amenajat pentru corturi in apropierea cabanei Dochia

Mai puteti citi si despre Beautiful Romania – Saint Anne Lake (Lacul Sfanta Ana).

Sper ca v-am impulsionat sa urcati Ceahlaul.

Ce munte va este drag?

Advertisements

3 thoughts on “Beautiful Romania – Ceahlau Massif/ Masivul Ceahlau (Ro)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s