Franciza, Oportunitate de Viitor

Cu siguranta te-ai gandit macar o data sa iti incepi propria afacere, doar ca nu ai stiut ce implica acest proces sau daca va fi durabila si profitabila. Ce zici daca ti-as spune ca exista o solutie, franciza, modalitatea ideala ca sa eviti un start-up.

Franciza, o notiune mai putin cunoscuta in Romania, dar cu un potential ce merita exploatat, reprezinta un contract prin care un francizor acorda unui beneficiar dreptul de a incepe o afacere folosindu-se de marca acestuia. Cu alte cuvinte, franciza Meli Melo (spre exemplu) iti da posibilitatea sa le vinzi produsele, sub regulile francizorului, ca sa dezvolti o afacere sub brandul lor, tu castigi know how-ul lor iar ei se bucura de expansiune.francize-logo

Rata esecului in cazul unei francize este mult mai mica fata de un start-up si poate te intrebi de ce, uite cateva motive:
– Francizorul iti pune la dispozitie un produs cunoscut, astfel, eviti procesul indelungat in care ti-ai fi facut promovare, existand si posibilitatea sa nu ai succes;
– Vei avea parte de pregatire si suport;
– Iti vor fi dezvaluite strategiile ce au contribuit la succesul brandului;
– Beneficiezi din campaniile de promovare ale francizorului.

Ca antreprenor as avea posibilitatea sa ma dezvolt cum si cat vreau, toate depind doar de mine, de la ideea afacerii pana la cate ore petrec in fiecare zi pentru a-mi face afacerea profitabila. Nu este usor, dar simplul gand ca lucrez pentru mine, eu detin controlul, ma determina sa trec cu vederea dezavantajele. Cu multa daruire, o analiza atenta a pietii si o politica riguroasa as putea sa dezvolt o master franciza.

Pasionata de makeup, as alege sa imi incep o afacere cu franciza Inglot, un brand polonez intrat pe piata romaneasca de 6 ani. In putine orase din tara este prezent Inglot, asadar as miza pe un oras mare/cunoscut din Romania unde cererea pentru produsele brandului este in crestere. Pentu locatie as decide intre un centru comercial unde numarul zilnic de vizitatori este ridicat, o zona circulata si accesibila, precum centrul orasului, sau o zona turistica. Pentru inceput, consider ca sesiunile de makeup gratuite reprezinta o modalitate de a atrage clienti noi (cei care nu cunosc brandul) si a observa ce produse sunt preferate. Ulterior as organiza concursuri pe platformele de socializare si as introduce un sistem de fidelizare cu vouchere sau reduceri.

Daca iti doresti sa incepi o afacere ai incredere in capacitatile tale, fie ca alegi o franciza sau un start-up iti urez succes.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017

Nu uitati sa va abonati daca v-a placut blogul meu
Instagram ♦ Twitter ♦ Facebook

Advertisements

One thought on “Franciza, Oportunitate de Viitor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s